Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralamanın Hassas Noktaları


Her şeyin ince detayları, dikkat edilmesi gereken noktaları olduğu gibi araç kiralarken de dikkat etmenizi önerdiğimiz bazı noktalar var. Bu yazımızda sizler için o hassas noktaları derledik. Dilerseniz yazımıza geçelim…

Konuma Uygun Seçim

Listenin ilk maddesiyle başlayalım o halde! Seyahatinizi belirlediniz, kalınacak otel, gidilecek yerler, görülmesi gereken mekanlar… Program tamam gibi duruyor. Peki ya araç? Neyle gezilecek bunca yer. Seyahatinizi geçireceğiniz ya da tatilinizi yapacağınız yeri az çok belirlemiş olmanız lazım. Bizim size tavsiyemiz araç kiralama yaparken tercihinizi belirlediğiniz konum çevresinden yapmanız. Bu size teslim alma ve teslim etme konusunda büyük oranda kolaylık sağlayacaktır. Herhangi ters bir durumla karşılaştığınız anda bunu çözüme kavuşturmanız da aynı şekilde hızlı olacaktır.

Sigorta Unsuru

Araç kiralarken dikkat edilecek en önemli şeylerin başında geliyor sigorta. Kiraladığınız aracın kiralama kaskosu içerip içermediği ve kasko poliçesinin tam kapsamlı olup olmadığı konusunda muhakkak kiralama firmasından bilgi isteyin. Kasko poliçesinde belli bir meblağın altındaki hasarlar için muafiyet olup olmadığı da mutlaka bilmeniz gereken bir husus. Tüm bunları sorgulamadığınız takdirde olası bir kaza veya arıza durumunda tüm masrafları siz karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

Hasar Kontrolü


Hassas noktalardan biri de hasar kontrolüdür. Kiralayacağınız aracı teslim alırken neresinde ne hasarı olduğunu dikkatli bir şekilde incelemeli hatta fotoğraflamalısınız. Herhangi bir hasar ile karşılaşır iseniz bunu firmaya bildirip not almalarını istemelisiniz. Aksi takdirde aracı teslim ederken bu hasar sizin üzerinize kalabilir. İstenmeyen masraflarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Araç Yaşı

Her insan eski bir araca binmektense yepyeni bir araca binmeyi tercih eder, bu konuda hemfikiriz sanırım. Bunun türlü avantajını sayabiliriz pek tabii ki ancak biz en belirginini hatırlatmak isteriz. Yaşlı bir aracın yeni bir araca göre arıza verme oranı daha fazladır. Hatta yeni bir aracın böyle bir hata verme ihtimali olmadığını da söyleyebiliriz. Size tavsiyemiz maksimum 3 yaşında olsun seçeceğiniz araç.

Yakıt Miktarı


Aracınızı firmadan teslim aldığınızda depo dolu da olabilir yarım veya çeyrek de. Size tavsiyemiz bu miktarı firmayla karşılıklı olarak not almanız. Çünkü aracı dolu depo ile teslim alıp boş depoyla geri getirirseniz bunun ücreti sizden tahsil edilecektir. Yani yakıt deposunu ne şekilde teslim aldıysanız o şekilde bırakmanız sizin için uygun olacaktır.

İhtiyaca Uygun Araç Seçimi

En temel maddelerden biri bu esasen. Araç kiralarken aracın size veyahut ailenize uygun olması. Aracın koltuk sayısının kişi sayısıyla eşit olması rahatınız ve güvenliğiniz açısından önemlidir. Bunun yanında uzun yola gidecekseniz aracın bagaj kapasitesi de önemlidir. Bütçenizle aracın yakıtı harcaması da orantılı olursa fena olmaz tabii.

Uluslararası Kimliğiniz ve Sürücü Belgeniz

Eğer seyahatiniz yurtdışınaysa gideceğiniz ülke ve ehliyetinizi aldığınız ülkenin anlaşması var mı buna dikkat etmelisiniz. Bazı ülkelerin ehliyetleri birbiriyle uyumlu olsa da aksi bir durumda sıkıntı çekmenizi istemeyiz. Bu sebeple araç kiralamadan önce bu konuya hassasiyet göstermenizi öneririz.

Sözleşme Ayrıntıları

Söze başlamadan önce bu maddeyi sadece araç kiralarken değil her türlü sözleşmede kullanabileceğinizi belirtmek istiyoruz. Bilirsiniz sözleşmeler oldukça önemlidir insan ilişkilerinde. Sözleşme, iki insan ya da kurum veyahut kurum ve insan arasında yapılan anlaşmaların yazıya geçirilmesidir. Hukuki olarak somut birer delildir. Konumuza gelecek olursak araç kiralarken de bu sözleşmelere önem göstermeniz gerekmektedir. Neyi kabul ettiğinizi ve neyi şart koştuğunuzu iyi anlamalısınız. Takıldığınız yerde bu konuya açıklık getirmesi için karşı taraftan ricada bulunmalısınız. Dediğimiz gibi bu belgeler hukuki önem arz eden belgelerdir.

Sadakat Programı

Bu madde belki her firma için aynı olmayabilir ancak hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bazı firmalar geçmiş müşterileri için bazı ayrıcalıklar sunuyor.


Fiyat Kampanyaları


Araç kiralama sektörü son yıllarda turizmin de gelişmesiyle önem kazandı. Bu sebeple firmalar bazı zamanlarda fiyatlarında kampanyalara yer verebiliyor. Bu kampanyalar sayesinde fiyat avantajı yakalayabilirsiniz. Şansınızı kaçırmayın gözünüzü kulağınızı dört açın deriz.

Erken Rezervasyon

Firmanızı belirlediniz, konumu güzel, ihtiyaçlarınıza cevap veriyor, aracınızı seçtiniz. Erken rezervasyon sayesinde aracınızı ayırtır ve günü geldiğinde sıkıntı yaşamadan rahatlıkla teslim alabilirsiniz. Hatta öyle ki bazı firmalar size bir adım daha atmış. Uçuş bilgilerinizi firma ile paylaştığınız takdirde aracı sizin için hazır ediyor. Uçuşunuzda herhangi bir rötar veya başka bir durum olduğunda bundan haberi oluyor. Size hizmetini daha detaylı verebiliyor bu şekilde de.

Whatsapp Telefon